VijestiSrijem i Slavonija imaju osmišljene turističke proizvode

Novi sadržaji i objekti, novi brend i lijepa turistička priča - istok Hrvatske postao atraktivna destinacija kontinentalnog turizma
TZ Babina Greda
TZ Babina Greda
TZ Babina Greda
TZ Babina Greda

Novi sadržaji i objekti, novi brend i lijepa turistička priča – istok Hrvatske postao atraktivna destinacija kontinentalnog turizma

Vinkovci, 11. ožujka 2020. – U prva dva mjeseca ove godine na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježen je rast dolazaka za 17,91 posto i noćenja za 22,16 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Točnije, u siječnju i veljači zabilježeno je nešto više od 13.6 tisuća dolazaka i ostvareno je više od 19 tisuća noćenja.Posebno raduje nastavakporasta dolazaka stranih gostijukoji su u prošloj godini ostvarili porast od17,7 posto u dolascima i 18,22 posto u noćenjima u odnosu na 2018.Točnije, 2019. Srijem i Slavoniju posjetilo 16.686 stranih turista koji su ostvarili 35.831 noćenja što predstavlja najbolji rezultat inozemnog turističkog prometa u posljednjih 20 godina.

„Srijem i Slavonija imaju pomno osmišljene turističke proizvode i atraktivnu turističku ponudu te jasno zacrtanu strategiju razvoja turizma, a poznati su po gostoljubivosti, sjajnoj eno-gastro ponudi i bogatoj kulturnoj baštini“, rekao je Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije.

Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije istaknula je kakoje trend porasta turističkog prometa rezultat sustavnog rada, nastupa na sajmovima i posebnih prezentacija te novog pristupa marketinškim aktivnostima.

„Doprinos pozitivnom trendu turističkog prometa dao i rekordan broj stranih novinara koji su boravili prošle godine u Srijemu i Slavoniji. Od ukupno 18 studijskih putovanja, 14 ih se odnosilo na novinare te dvije grupe TV ekipa i još dvije turističkih agenata. To je rezultiralo brojnim reportažama, između ostalih i onoj na deset stranica o Hrvatskom Podunavlju u francuskom časopisu LeFigaro, što je iznimna reklama Srijemu i Slavoniji“, zaključila je Bušić Srpak i najavila nastavak implementacije brendiranja na području Srijema i Slavonije.

Brendira se destinacija i turistički proizvodi

„Brendiranje se provodi na razini cijele destinacije, a uz destinaciju brendiraju se i turistički proizvodi. Kao temelj za nastavak rada na snažnijoj promociji, ali i razvoju proizvoda dva su velika realizirana projekta – „Analiza riječnih krstarenja u Republici Hrvatskoj“ i „Marketinški plan turizma Vukovarsko-srijemske županije“ koji je realiziran kao dio velikog projekta Strateškog marketinškog plana turizma Slavonije s planom brendiranja“, ističe direktorica županijskog TZ-a. Na predstavljanju turističkih rezultata i projekata Srijema i Slavonije predstavnicima lokalnih turističkih zajednica i ugostiteljskih objekata, nositeljima oznake Okusi Srijema i Slavonije, uručene su ploče s novim logotipovima temeljenim na sloganu „Protkani zlatom“. U sklopu projekta i web stranica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije dobila je prepoznatljiv dizajn, usklađen s novim vizualnim identitetom.

Slavonija i Srijem
Turistička zajednica Vinkovci
Turistička zajednica Grada Županje
Turistička zajednica Grada Iloka
Turistička zajednica Općine Nijemci
Turistička zajednica Grada Vukovara
Turistička zajednica Općine Babina Greda
Skip to content