ManifestacijePosjetiNema sela nad Babine Grede

Žao nam je, Rime, ali drugog vikenda u lipnju svi putevi vode u naše selo. Trodnevna manifestacija “Nema sela nad Babine Grede” okuplja najukusnije, najmuzikalnije i najljepše od tradicijske Slavonije. Posjetiteljima se otkrivaju tajne graničarskog fiša i čobanca, kao i selekcija najboljih sireva i kulinova. Toči se vino iz čuvene kutjevačke vinarije. Osim nepca, u ove dane uživaju i ostala osjetila. Festivalska večer “Bećarfest” okuplja najbolje izvođače bećarca, tradicionalne slavonske glazbene forme, uvrštene na popis...
Babina Greda
Zaprega
Babina Greda

Žao nam je, Rime, ali drugog vikenda u lipnju svi putevi vode u naše selo. Trodnevna manifestacija “Nema sela nad Babine Grede” okuplja najukusnije, najmuzikalnije i najljepše od tradicijske Slavonije.

Posjetiteljima se otkrivaju tajne graničarskog fiša i čobanca, kao i selekcija najboljih sireva i kulinova. Toči se vino iz čuvene kutjevačke vinarije. Osim nepca, u ove dane uživaju i ostala osjetila.

Festivalska večer “Bećarfest” okuplja najbolje izvođače bećarca, tradicionalne slavonske glazbene forme, uvrštene na popis UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine. Večer se održava u velikom čeličnom hangaru poljoprivredne zadruge, što joj daje osobiti, “party je na selu” šarm.

Od 2015. godine pod okriljem “Nema sela nad Babine Grede”, kao autonomna manifestacija održavaju se i “Konji bijelci” (prvi put održani 1981.). Ovo događanje na ulice Babine Grede izvodi najljepše šokačke svatovske zaprege koje u povorci odlaze na babogredski hipodrom. Ondje se potom održava natjecanje u tradicionalnim disciplinama: vezanju repa, sklapanju i uprezanju kola te vožnji na paliji. Odreda sportovi koje nećete pronaći na Olimpijadi ili kabelskoj televiziji.

Slavonija i Srijem
Turistička zajednica Vinkovci
Turistička zajednica Grada Županje
Turistička zajednica Grada Iloka
Turistička zajednica Općine Nijemci
Turistička zajednica Grada Vukovara
Turistička zajednica Općine Babina Greda
Skip to content