ManifestacijeTZ Općine Babina GredaVijestiPredsjednik Milanović na otvorenju 10. Bećarfesta u Babinoj Gredi: Čuvari ste stoljetne baštine našeg naroda

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je večeras na otvorenju 10. Bećarfesta, festivala bećarca Slavonije, Baranje i Srijema, koji se održava u sklopu trodnevne manifestacije “Nema sela nad Babine Grede”. Jubilarni Bećarfest održao se pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića. Otvarajući Bećarfest predsjednik Milanović rekao je kako je došao poslušati izvođače i čuvare hrvatske baštine. „Dragi moji prijatelji Šokice i Šokci iz ove naše lijepe slavonske, hrvatske šokadije. Ovdje smo došli slušati izvođače, čuvare baštine našeg naroda, naše...

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je večeras na otvorenju 10. Bećarfesta, festivala bećarca Slavonije, Baranje i Srijema, koji se održava u sklopu trodnevne manifestacije “Nema sela nad Babine Grede”. Jubilarni Bećarfest održao se pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića.

Otvarajući Bećarfest predsjednik Milanović rekao je kako je došao poslušati izvođače i čuvare hrvatske baštine. „Dragi moji prijatelji Šokice i Šokci iz ove naše lijepe slavonske, hrvatske šokadije. Ovdje smo došli slušati izvođače, čuvare baštine našeg naroda, naše stoljetne baštine. Došao sam ovdje s radošću i zadovoljstvom i doći ću opet ako bude sreće i vremena, a potrudit ću se da bude. Ovime Bećarfest proglašavam otvorenim. Zdravi bili i veseli. Živjela Babina Greda! Živjela hrvatska šokadija!“, poručio je predsjednik Milanović.

Manifestacija „Nema sela nad Babine Grede” traje tri dana u lipnju uz gastronomske i kulturne priredbe, od kojih je najvažnija festivalska večer “Bećarfest”. Cilj ove manifestacije je očuvanje, prenošenje i prezentiranje najpopularnijeg napjeva ovih prostora – bećarca, koji je uvršten u UNESC-ovu listu nematerijalne kulturne baštine. Ove godine „Bećarfest“ se održava 10. put i tradicionalno okuplja muške i ženske tamburaške sastave iz Županije, ali i šire. U sklopu trodnevne manifestacije u Babinoj Gredi održavaju se i “Konji bijelci”.

Uz predsjednika Milanovića u Babinoj Gredi bili su savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Predsjednik Milanović na otvorenju 10. Bećarfesta u Babinoj Gredi: Čuvari ste stoljetne baštine našeg naroda
Predsjednik Milanović na otvorenju 10. Bećarfesta u Babinoj Gredi
Predsjednik Milanović na otvorenju 10. Bećarfesta u Babinoj Gredi

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Slavonija i Srijem
Turistička zajednica Vinkovci
Turistička zajednica Grada Županje
Turistička zajednica Grada Iloka
Turistička zajednica Općine Nijemci
Turistička zajednica Grada Vukovara
Turistička zajednica Općine Babina Greda
Skip to content