Babina GredaManifestacijeTZ Općine Babina GredaVijesti[FOTO] Manifestacija ” Nema sela nad Babine Grede” i ove je godine imala bogat kulturni sadržaj

Manifestacija ” Nema sela nad Babine Grede”  i ove je  godine imala bogat kulturni sadržaj. Prije svega  proslavili smo  dolazak naših prijatelja iz Češke Republike (Vacenovice) s kojima smo 2019. godine potpisali povelju prijateljstva. Manifestacija je trajala tri dana. U petak 10.6 se održalo natjecanje u kuhanju fiša, te su naši ribiči u gastro ponudu uvrstili i šarana na rašljama. U subotu se tradicionalno održala manifestacija Dani kulina, sira i vina te sajam konja lipicanske pasmine,...

Manifestacija ” Nema sela nad Babine Grede”  i ove je  godine imala bogat kulturni sadržaj. Prije svega  proslavili smo  dolazak naših prijatelja iz Češke Republike (Vacenovice) s kojima smo 2019. godine potpisali povelju prijateljstva.

Manifestacija je trajala tri dana. U petak 10.6 se održalo natjecanje u kuhanju fiša, te su naši ribiči u gastro ponudu uvrstili i šarana na rašljama. U subotu se tradicionalno održala manifestacija Dani kulina, sira i vina te sajam konja lipicanske pasmine, na sajmu su i Česi imali priliku izložiti svoju gastro ponudu. Navečer se održalo natjecanje u kuhanju čobanca.

Nedjelja 12. 6 nakon svečane povorke svatovskih zaprega, otvoreni su Konji bijelci koji su svoj program obilježili nastupom Mađarskih čikoša.

U nedjelju navečer predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović otvorio je manifestaciju “Bećarfest”. Doživljaj protekla tri dana je bio neopisiv, jer “Nema sela nad Babine Grede”.

Nema sela nad Babine Grede
Nema sela nad Babine Grede
Nema sela nad Babine Grede
Nema sela nad Babine Grede
Nema sela nad Babine Grede
Slavonija i Srijem
Turistička zajednica Vinkovci
Turistička zajednica Grada Županje
Turistička zajednica Grada Iloka
Turistička zajednica Općine Nijemci
Turistička zajednica Grada Vukovara
Turistička zajednica Općine Babina Greda
Skip to content