TZ Općine Babina GredaVijesti21. Stanarski susreti

U nedjelju će Babina Greda iznova odisati tradicijom i starinskim načinom života. U organizaciji Udruge za promicanje i očuvanje šokačke baštine Šokadija, na farmi zadruge Salić održat će se 21. Stanarski susreti i prikaz života na stanu. Stanovi su oduvijek bili ponos Šokadije i od pamtivijeka su svojom ljepotom krasili Slavoniju i davali joj posebnu čar, živost i bogatstvo. Cilj je manifestacije očuvanje stanova, starih običaja, načina života, pastirskih igara, narodnih jela i govora. Svečano...

U nedjelju će Babina Greda iznova odisati tradicijom i starinskim načinom života. U organizaciji Udruge za promicanje i očuvanje šokačke baštine Šokadija, na farmi zadruge Salić održat će se 21. Stanarski susreti i prikaz života na stanu.

Stanovi su oduvijek bili ponos Šokadije i od pamtivijeka su svojom ljepotom krasili Slavoniju i davali joj posebnu čar, živost i bogatstvo. Cilj je manifestacije očuvanje stanova, starih običaja, načina života, pastirskih igara, narodnih jela i govora. Svečano otvorenje je u 15 sati, a potom kreće natjecanje stanarica i stanara u žensko-muškim disciplinama. Kuharice će prikazati i svoje kulinarsko umijeće u pripremi starinskih jela. Prosudbena komisija pregledat će i ocijeniti servirano i kušati što su pripremile. U 18.30 proglašenje je najboljih kuharica i stanara.

Na Stanarskim susretima nastupit će pjevačke skupine Šokadija iz Starih Mikanovaca, Šokačka grana iz Osijeka i TS Divandžije. Posjetitelji će se moći počastiti čobancem, roštiljem, domaćim lomačicama i cimet-krofnama. (Glas Slavonije)

Stanarski susreti

Slavonija i Srijem
Turistička zajednica Vinkovci
Turistička zajednica Grada Županje
Turistička zajednica Grada Iloka
Turistička zajednica Općine Nijemci
Turistička zajednica Grada Vukovara
Turistička zajednica Općine Babina Greda
Skip to content